Рекомендую приготувати швидкий і смачний десерт до чаю – бісквітний рулет на кефірі – ласощі, яке вийде навіть у молодої господині. Начинку для бісквітного рулету можна зробити будь-яку. Якщо використовувати для просочення різне варення або джем, то десерт кожен раз буде звучати по-новому.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Варення або Джем – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати бісквітний рулет на кефірі. Кефір і курячі яйця заздалегідь дістаньте, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Харчову соду погасите столовим оцтом і влийте в кефір. Насправді, столовий оцет можна не використовувати, а просто додати харчову соду в кефір і вона вступить в реакцію з кислотою кефіру і загаситься.
Курячі яйця кімнатної температури помістіть в чисту суху ємність, додайте щіпку солі.
З допомогою міксера почніть збивати на невеликих обертах, поступово додаючи цукровий пісок і ванільний цукор. Поступово збільшіть швидкість міксера і збийте до пишної консистенції.
В отриману масу влийте кефірну масу.
Добре перемішайте міксером.
З допомогою сита просійте борошно пшеничне вищого сорту в ємність. Відміряйте необхідну кількість.
В кілька прийомів введіть її, і акуратними рухами знизу вгору за допомогою силіконової лопатки або столової ложки перемішайте.
Деко змастіть невеликою кількістю вершкового масла, але краще дно застелити пекарської папером або покладіть на нього силіконовий килимок.
Акуратно перекладіть тісто, розрівняйте силіконової лопаткою.
помістіть Деко в розігріту духовку до 180 градусів і випікайте протягом 20 хвилин. Після закінчення часу, вийміть деко з духовки.
Дайте бисквитному коржу охолонути і акуратно за допомогою лопатки відокремте його від листа.
Бісквітний корж змастіть джемом або повидлом.
Акуратно скрутіть рулет.
Залиште в такому вигляді повністю охолонути. Щоб рулет на кефірі добре просочився, помістіть його в холодильник мінімум на 1 годину.
Заваріть запашну каву або чай і насолоджуйтеся смачним десертом.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці Бісквіт для рулету Бісквіт на кефире Ванільний бісквіт класичний Бісквіт