Бісквітний рулет з маком завжди робить ошатним святковий стіл і викликає захват у гостей. Готувати його нескладно, але багато господинь чомусь бояться його готувати. Спробуйте, і ваше кулінарний виріб нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 7 ст. л.
- Манна крупа – 2 ст. л.
- Мак – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Готувати бісквітний рулет з маком легко! Підготуйте всі необхідні продукти для випікання бісквітного рулету з маком.
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки помістіть в посуд для замішування тіста, додайте до них потрібну кількість цукру і з допомогою міксера або віночка добре збийте до стійки піни.
Не припиняючи процесу збивання, додайте до білків по одному жовтку. Потім потроху насипайте до збитим яйця, просіяне на сито борошно, а тісто акуратно перемішувати ложкою, щоб не порушити легкість маси.
Деко для випічки застелити шматочком спеціального паперу і трохи змастіть її рослинним маслом. Викладіть на деко приготоване бісквітне тісто, розподіливши його рівним шаром. Деко з тестом помістіть на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180°С.
Для приготування начинки змішайте мак з манною крупою, пересипте їх в окрему каструльку, додайте молоко і поваріть на невеликому вогні 5-7 хвилин.
Випечений бісквітний корж дістаньте з духовки і переверніть рум’яної стороною догори.
На корж перекладіть макову начинку і скрутіть його рулетом. Рулет поставте на 2 години в прохолодне місце, але краще на кілька годин, щоб він добре «дозрів». Готовий рулет декоруйте по своєму смаку і подайте до столу.
Їжте на здоров’я!
Бісквіт в духовці Бісквіт для рулету Бісквіт на молоці Бісквіт на молоці в духовці Ванільний бісквіт Вологий бісквіт класичний Бісквіт