Бісквітний торт з масляним кремом – класика серед бісквітних тортів. Поєднання повітряного бісквітного тіста з щільною вершковою прошарком неймовірно вдале. Важливий нюанс – ароматна просочення, яка робить коржі трохи вологими і відтіняє насиченість крему. Прикрасити готовий торт можна за допомогою того ж масляного крему з кулінарного мішка з насадкою. Консистенція дозволяє легко відсадити будь фантазійні візерунки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Цукор-пісок (для тіста) – 250 гр.
- Цукор-пісок (для просочення) – 250 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове (для тіста) – 80 гр.
- Масло вершкове (для крему) – 300 гр.
- Вода – 250 мл
- Ромовий екстракт – 1,5 ст. л.
- Цукрова пудра – 300 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бісквітного торта з масляним кремом? В об’ємній термостійкої мисці змішуємо чотири яйця, три жовтки і зазначений обсяг цукрового піску. Встановлюємо миску на водяну баню і змішуємо інгредієнти вручну до однорідності і нагріваємо до теплого стану. Потім миску з теплою масою знімаємо з лазні і починаємо збивати суміш міксером. Поступово збільшуємо швидкість міксера і збиваємо масу на максимальній швидкості протягом 10-15 хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі і стати щільніше. В кінці збивання вливаємо ванільний екстракт. Борошно попередньо просіваємо і порціями додаємо в яєчно-цукрову масу. Вимішуємо тісто лопаткою акуратними рухами, щоб максимально зберегти легкість, але при цьому не допустити утворення грудочок. В окремій невеликій ємності розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі. Вливаємо в масло пару столових ложок тесту, добре розмішуємо і отриману масу виливаємо назад у миску з тестом. Акуратно перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо промасленим пергаментом. Якщо форма силіконова, то не треба нічим змащувати. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Тісто виливаємо у форму, розрівнюємо поверхню і ставимо в духовку на середній рівень. Випікаємо орієнтовно протягом години. Бісквіт при випічці добре підніметься і покриється золотистою скоринкою. Якщо є сумніви в готовності бісквіта, то можна перевірити його, встромивши в центр зубочистку. Якщо вона вийшла суха, без залишків вологого тіста, значить бісквіт повністю готовий. Готового бісквіту даємо трохи охолонути у формі, щоб не обпектися, потім витягаємо з форми і даємо повністю охолонути на решітці.
Для приготування просочення змішуємо цукровий пісок із зазначеною кількістю води в сотейнику і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо суміш на середній температурі, поки вона не набуде світло-жовтий колір і не стане помітно пузиритися. Наприкінці варіння вливаємо ромовий екстракт, перемішуємо і знімаємо з плити. Даємо просочення повністю охолонути. Для приготування крему поміщаємо розм’якшене вершкове масло в широку миску, додаємо цукрову пудру і міксером на невеликій швидкості починаємо збивати. Нарощуємо обороти і збиваємо на максимально можливій швидкості протягом декількох хвилин, поки крем не стане повністю однорідним, гладким та пишним. Готового крему даємо трохи часу охолонути після збивання.
Остиглий бісквіт розрізаємо вздовж на три коржі. Кожен корж рівномірно поливаємо сиропом. Складаємо коржі один на одного, промазуючи масляним кремом і формуючи торт. Намагаємося рівномірно розподілити загальний обсяг крему між шарами, а також залишити певну його кількість для поверхні торта.
Верх і боки торта також промазуємо кремом, приховуючи нерівності і виводячи гладку поверхню. За бажанням, з допомогою кулінарного мішка з насадкою можна відсадити на поверхню торта різні фігурки і візерунки. Готовий сформований торт поміщаємо в холодильник, щоб він повністю остудився і просочився. Для цього йому потрібно п’ять-шість годин. Після цього просочений ніжний торт можна нарізати на порції і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Бісквіт Бісквіт в духовці класичний Бісквіт на яйцях в духовці Бісквіт на яйцях класичний Десерти Ідеальний бісквіт для торта