Коли немає можливості заквасити помідори в бочці, можна приготувати цю смачну закуску в скляній банці і холодним засоленням. Смак цих помідорів буде як і у бочкових. Червоні томати при заквасці за цим рецептом будуть готові через 2 тижні, а бурі і зелені помідори вимагають більше часу.
Інгредієнти: на 12 л.
- Помідори свіжі – 6 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Часник – 3 головки
- Корінь хрону (2 шт.) – 15 – 20 див.
- Оцет столовий 9% – 450 мл
- Петрушка – 1 пучок
- Вода – 5 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бочкових помідор на зиму? Банки і кришки для засолювання помідорів помийте гарячою водою і поставте на стіл, щоб висохли.
Корені хрону очистіть від шкірки, промийте і наріжте на невеликі шматочки. Очистіть від лушпиння часник і зубки розріжте на половинки. Перець промийте, видаліть у них плодоніжки і насіння і також порізати на шматочки.
Нарізані хрін, часник і перці подрібніть за допомогою будь кухонної техніки. В отриману пряну масу додайте дрібно нарізану петрушку і перемішайте.
Червоні помідори добре промийте холодною водою і наколіть в декількох місцях біля основи плодоніжки, щоб вони добре засолились. У банки рівномірно розкладіть пряну масу і потім щільно укладіть підготовлені помідори.
В окрему велику посуд налийте чисту холодну воду, насипте розраховане кількість цукру і солі і влийте оцет. Розсіл добре перемішайте, щоб сіль і цукор повністю розчинилися. Приготовленим маринадом залийте помідори в банках. Можете у кожну банку покласти зверху по парасольці гілочці кропу і петрушки.
Банки закрийте щільними кришками і поставте в темне і холодне місце. Важливо, щоб температура була не більше 10°С. Через два тижні помідори засолятся, придбають смак бочкових і їх можна подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Кислі помідори на зиму Малосольні помідори Малосольні помідори класичні Мариновані помідори за добу з зеленню Помідори з часником і зеленню швидкого приготування Помідори на 3 літрову банку на зиму