Солоні помідори – смачна і незвичайна закуска, яка багатьом припаде до душі. Такий закускою можна не тільки урізноманітнити щоденний раціон, але і доповнити святковий стіл. Але що робити, якщо немає можливості засолити помідори в бочці? Відповідь є – можна закрити помідори в банку, при цьому смак вони будуть мати такий, як і бочкові овочі.
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Листя хрону – 3 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Часник – 9 зуб.
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Вода – 1,5 л
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Гірчиця – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати бочкові помідори в банці просто! В підготовлену ємність викладаємо листя вишні та чорної смородини, укропные парасольки, два листків хрону, чорний перець і три зубчики часнику. Зубчики часнику попередньо очистіть, потім розріжте на більш дрібні шматочки.
Томати слід ретельно вимити. Далі кожен плід необхідно хрестоподібно надрізати в районі плодоніжки. Підготовлені помідори укладаємо в банку, заповнюючи її половинний обсяг. Поверх томатів викладаємо залишився лист хрону і три подрібнених зубчики часнику.
Банку злегка струсніть, щоб помідори лягли щільніше один до одного. Далі доповніть ємність томатами до самого верху, всипати в кінці решту часнику (3 зубчики).
В окрему ємність налийте холодну воду. У неї додайте цукровий пісок, сіль і гірчицю. Все перемішайте до розчинення сухих речовин.
Підготовленим розсолом залийте помідори в банці.
Ємність з помідорами закрийте капроновою кришкою та поставте в темне прохолодне місце. Першу пробу можна буде знімати через 2 тижні. Далі орієнтуйтесь на смак закуски. При необхідності залиште засаливаться помідори ще на тиждень.
Приємного вам апетиту!
Бочкові помідори Малосольні помідори Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з хріном і часником Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори без стерилізації Солоні помідори з часником Швидкі мариновані помідори з часником