Солоні помідори – смачна і незвичайна закуска, яка багатьом припаде до душі. Такий закускою можна не тільки урізноманітнити щоденний раціон, але і доповнити святковий стіл. Але що робити, якщо немає можливості засолити помідори в бочці? Відповідь є – можна закрити помідори в банку, при цьому смак вони будуть мати такий, як і бочкові овочі.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Часник – 9 зуб.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Гірчиця – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Готувати бочкові помідори в банці просто! В підготовлену ємність викладаємо листя вишні та чорної смородини, укропные парасольки, два листків хрону, чорний перець і три зубчики часнику. Зубчики часнику попередньо очистіть, потім розріжте на більш дрібні шматочки.

Томати слід ретельно вимити. Далі кожен плід необхідно хрестоподібно надрізати в районі плодоніжки. Підготовлені помідори укладаємо в банку, заповнюючи її половинний обсяг. Поверх томатів викладаємо залишився лист хрону і три подрібнених зубчики часнику.

Банку злегка струсніть, щоб помідори лягли щільніше один до одного. Далі доповніть ємність томатами до самого верху, всипати в кінці решту часнику (3 зубчики).

В окрему ємність налийте холодну воду. У неї додайте цукровий пісок, сіль і гірчицю. Все перемішайте до розчинення сухих речовин.

Підготовленим розсолом залийте помідори в банці.

Ємність з помідорами закрийте капроновою кришкою та поставте в темне прохолодне місце. Першу пробу можна буде знімати через 2 тижні. Далі орієнтуйтесь на смак закуски. При необхідності залиште засаливаться помідори ще на тиждень.

Приємного вам апетиту!

Бочкові помідори Малосольні помідори Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з хріном і часником Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори без стерилізації Солоні помідори з часником Швидкі мариновані помідори з часником