Помідори, які практично не відрізняються від бочкових можна приготувати в домашніх умовах у відерці. Головне – це наявність льоху або підвалу, з температурою не вище десяти градусів. Соковиті і насичені квашені помідори – неймовірна закуска до будь-якого столу. Спробуйте!
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі (м’ясисті) – 2 кг
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Часник – за смаком
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Парасольки кропу – 2 – 3 шт.
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Гірчиця порошок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування бочкових помідор з гірчицею у відрі. У чисто вимите відерце викладіть листя хрону, смородини, наріжте на скибочки часник і додайте парасольки кропу.
Для помідор зваріть розсіл: у воді розчиніть сіль, додайте лавровий лист, гірчицю і запашний перець, а також цукровий пісок. Щоб дізнатися, як багато води вам знадобиться, попередньо покладіть томати у відерця і влийте воду. Потім злийте її в каструлю і готуйте з цієї кількості води розсіл.
Помідори промийте, видаліть всі м’які або зіпсовані плоди – вони не годяться для квашення. У підстави плодоніжки проткніть помідор шилом, щоб вони краще вбирали розсіл під час засолювання.
Томати щільно утрамбуйте у відерці і укрийте їх великим аркушем хрону, щільно загортаючи краї всередину відерця.
Далі потрібно влити охолоджений до кімнатної температури розсіл у відерце з помідорами. Розсіл потрібно процідити, перед тим як лити його у томати.
За розміром відерця вибираєте тарілочку і щільно закладаєте її у відро, притискаючи невеликим вантажем. Залиште відро з томатами при кімнатній температурі на три доби, щоб вони забродили.
Після того як помідори забродять, їх потрібно витримати ще близько п’яти днів при кімнатній температурі, а потім прибрати на зберігання в льох під кришки.
Можна їсти їх відразу, але краще дозволити томатам настоятися протягом місяця. Зберігати заготовку можна тільки в темному прохолодному місці.
Квашені помідори Помідори з хріном і часником Помідори холодним способом Солоні помідори без оцту Солоні помідори без оцту холодним способом Солоні помідори з часником Солоні помідори у відрі