Домашній м’який хліб – це завжди апетитно і смачно. Спробуйте простий рецепт ніжного бородінського хліба в хлібопічці з додаванням солоду. Здивуйте рідних!
Інгредієнти: на .
- Житнє обдирне борошно – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Сухий квас з солодом – 120 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 40 мл
- Оцет яблучний 6% – 1,5 ст. л.
- Вода – 1,5 склянки
Процес приготування:
Почнемо готувати бородинський хліб з солодом в хлібопічці. Сухий солод заливаємо невеликою кількістю окропу, ретельно розмішуємо і залишаємо на 8-10 хвилин.
В хлібопічку встановлюємо потрібну лопатку для замісу. Далі просіваємо сюди два види борошна і сіль.
Потім вливаємо мед. Краще всього використовувати рідкий і темний продукт. Також додаємо солод, оцет, дріжджі, рослинна олія і воду.
Включаємо режим «житній хліб», який триває 3 години і 30 хвилин. Чекаємо повного приготування.
Гарячий ароматний хліб обережно витягуємо їх хлібопічки, нарізаємо і подаємо до столу. Готово!
Житній хліб в хлібопічці Солодкий хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці LG Хліб на воді в хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці