Легкий борщ на кефірі – те, що потрібно в жарку погоду. Блюдо просте в приготуванні, але при цьому дуже ситна. Підходить для обідів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Кефір – 3 склянки
- Вода (холодна) – 7 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати борщ холодний на кефірі? Заздалегідь відварює буряк, остуджуємо, очищаємо від шкірки і пропускаємо через крупну тертку. Кладемо в каструлю, солимо.
Вливаємо кефір і перемішуємо вміст.
Тепер вливаємо воду і знову перемішуємо. Додаємо сіль за смаком.
Підготуємо інгредієнти для заправки. Відварюємо яйця. Нарізаємо дрібними кубиками.
Подрібнюємо огірок свіжий кріп.
Порційно викладаємо заправку в тарілки, заливаємо кефірно-бурякової основою. Можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Борщ на кефірі Борщ холодний класичний Борщ холодный Холодний борщ на кефірі Холодник з буряка Холодник на воді Холодник на кефірі