Вітамінні пісні щі з щавлю припадуть до смаку тим, хто стежить за своєю вагою і харчуванням. Гарячим супом можна обідати під час посту, він покращує травлення, дарує енергію.
Інгредієнти: на 7 порц.
- Щавель – 400 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 160 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 8 пір’я
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Готувати борщ з щавлю пісні просто! Влити воду або бульйон в каструлю, поставити на середній вогонь.
Почистити картоплю, цибулю та моркву, помити. Моркву порізати невеликими шматочками, картоплю також порізати на шматочки. Цибулю нарізати півкільцями.
Зелень вимити, струсити зайву рідину і трохи обсушити. Нашаткувати щавель і зелений лук.
Картоплю викласти у воду в каструлі на 15 хв. В сковороді розжарити рослинну олію, покласти в нього ріпчасту цибулю. Обсмажувати цибулю в маслі 3 хв, потім додати моркву, тушкувати ще приблизно 4 хв. Зняти сковороду з плити.
Додати в суп щавель, приготовану заправку, половину шинкованої зеленого лука. Всипати сіль, поперчити. Варити борщ з щавлю ще 10 хв. Далі вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися ще 10 хв.
Розлити перше блюдо по тарілках і посипати залишками зеленої цибулі.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса