Вітамінні пісні щі з щавлю припадуть до смаку тим, хто стежить за своєю вагою і харчуванням. Гарячим супом можна обідати під час посту, він покращує травлення, дарує енергію.


Інгредієнти: на 7 порц.

  • Щавель – 400 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Морква – 160 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 8 пір’я
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Готувати борщ з щавлю пісні просто! Влити воду або бульйон в каструлю, поставити на середній вогонь.

Почистити картоплю, цибулю та моркву, помити. Моркву порізати невеликими шматочками, картоплю також порізати на шматочки. Цибулю нарізати півкільцями.

Зелень вимити, струсити зайву рідину і трохи обсушити. Нашаткувати щавель і зелений лук.

Картоплю викласти у воду в каструлі на 15 хв. В сковороді розжарити рослинну олію, покласти в нього ріпчасту цибулю. Обсмажувати цибулю в маслі 3 хв, потім додати моркву, тушкувати ще приблизно 4 хв. Зняти сковороду з плити.

Додати в суп щавель, приготовану заправку, половину шинкованої зеленого лука. Всипати сіль, поперчити. Варити борщ з щавлю ще 10 хв. Далі вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і дати супу настоятися ще 10 хв.

Розлити перше блюдо по тарілках і посипати залишками зеленої цибулі.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса