Такі щи можна готувати з м’ясом і вегетаріанський варіант без нього. На м’ясному бульйоні суп вийде більш наваристим і ситним. Крім того, в щавлі і шпинаті дуже багато вітамінів і поживних речовин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка або Свинина або Яловичина – 250 гр.
- Щавель – 70 гр.
- Шпинат – 70 гр.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ з щавлю та шпинату. М’ясо помийте і залийте водою, поставте варитися на середньому вогні, періодично знімайте ложкою піну з поверхні бульйону. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте невеликими кубиками. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, обсмажте цибулю і моркву.
Картопля очистіть, наріжте кубиками і відправте його в бульйон. Через 10 хвилин додайте в суп засмажку з цибулі і моркви.
Щавель і шпинат помийте, наріжте смужками. На ту ж сковороду, де смажився лук і моркву, влийте ще трохи олії, викладіть шпинат і щавель, посипте перцем, тушкуйте 2-3 хвилини. Потім перекладіть щавель і шпинат в каструлю і варіть до готовності картоплі.
У миску розбийте яйце, збовтайте його виделкою. Постійно помішуючи щі повільно влийте в нього збите яйце, варіть 3-5 хвилин. Посоліть за смаком.
В кінці приготування додайте рубану зелень за смаком. Готовий суп подавайте зі сметаною і хлібом.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні