Такі щи можна готувати з м’ясом і вегетаріанський варіант без нього. На м’ясному бульйоні суп вийде більш наваристим і ситним. Крім того, в щавлі і шпинаті дуже багато вітамінів і поживних речовин.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка або Свинина або Яловичина – 250 гр.
  • Щавель – 70 гр.
  • Шпинат – 70 гр.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати борщ з щавлю та шпинату. М’ясо помийте і залийте водою, поставте варитися на середньому вогні, періодично знімайте ложкою піну з поверхні бульйону. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте невеликими кубиками. Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Розігрійте сковороду, влийте соняшникову олію, обсмажте цибулю і моркву.

Картопля очистіть, наріжте кубиками і відправте його в бульйон. Через 10 хвилин додайте в суп засмажку з цибулі і моркви.

Щавель і шпинат помийте, наріжте смужками. На ту ж сковороду, де смажився лук і моркву, влийте ще трохи олії, викладіть шпинат і щавель, посипте перцем, тушкуйте 2-3 хвилини. Потім перекладіть щавель і шпинат в каструлю і варіть до готовності картоплі.

У миску розбийте яйце, збовтайте його виделкою. Постійно помішуючи щі повільно влийте в нього збите яйце, варіть 3-5 хвилин. Посоліть за смаком.

В кінці приготування додайте рубану зелень за смаком. Готовий суп подавайте зі сметаною і хлібом.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні