Легкий і смачний суп з щавлю добре рятує в спеку, коли самий сезон цього ароматного листового овоча. Приготований на курячому бульйоні в мультиварці з овочами, він швидко і ситно нагодує всю вашу сім’ю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 800 гр.
- Щавель – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 1 пучок
- Картопля – 5 шт.
- Часник – за смаком
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Вода – 3 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 3 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ з щавлю в мультиварці. Овочі очистіть і помийте, сполосніть зелень. Курку розділіть на невеликі шматки і теж промийте.
Картоплю нарізати великим кубиком, моркву – дрібними кубиками, цибулю – тонкими смужками, зелень подрібніть часник дрібно порубаєте.
Вилийте в чашу мультиварки трохи олії і викладіть цибулю, часник і моркву. Обсмажте інгредієнти, встановивши режим «Смаження», не закриваючи кришку 5 – 7 хвилин.
Перекладіть шматки м’яса в чашу, засипте картоплю і додати воду. Закрийте кришку і поставте режим «Гасіння». Готуйте протягом 1 години.
Коли мультиварка відключиться – дістаньте курку і зніміть м’ясо з кісток. Розділіть його на більш дрібні частини і поверніть в суп. Додайте нарізаний щавель, всипте сіль і перець, покладіть кріп. Закрийте чашу і тушкуйте ще 15 хвилин.
Окремо зваріть яйця і очистіть. Розріжте їх навпіл і покладіть в тарілку. Долийте гарячий суп, попередньо змішавши інгредієнти ополоником. При бажанні можна подавати зі сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні