Брусничний пиріг зі сметанною заливкою – по-справжньому «цвях» будь-якого чаювання. Поєднання ніжного сметанного крему і насиченого ягідного смаку нікого не залишить байдужим!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 300 – 350 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Брусниця – 200 гр.
  • Сметана 26% або Сметана 20% – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 – 150 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати брусничний пиріг зі сметанною заливкою в духовці, рекомендується заздалегідь вийняти вершкове масло з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 5-7 хвилин для розм’якшення. Розтоплене масло перекладаємо в миску і додаємо звичайний і ванільний цукор. Також в отриману суміш додаємо два яйця, розпушувач тіста і ретельно перемішуємо. Після змішування потроху починаємо вводити просіяне борошно і починаємо замішувати тісто. Продовжуємо місити тісто руками до отримання м’якою і пружною консистенції.

Підготуємо ягідну начинку. Брусницю кладемо в друшляк і добре промиваємо, прибирає всі незрілі або зіпсовані плоди, всі листочки і смітинки. Потім, залишаючи друшляк в руках, даємо воді стекти з ягід. Під час приготування, ягоди дадуть власний сік, тому зайва волога нам не потрібна.

Готуємо сметанную заливку. Сметану разом з цукром перекладаємо в ємність для міксера і збиваємо до того моменту, поки цукор не розчиниться, а крем не стане повітряним. Коли суміш збільшиться в об’ємі – крем готовий.

Формуємо пиріг. Тісто кладемо у форму і рівняємо, зрізавши зайві краю або притискаючи їх пальцями. Зверху рівне викладаємо ягідну начинку, так, щоб не залишалося порожніх місць. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш пиріг готуватися на 35-40 хвилин. Проистечению часу виймаємо вийшов пиріг з духовки і разу заливаємо сметанною заливкою, так само вирівнюючи з допомогою ложки.

Просочення. Коли пиріг трохи охолов, відправляємо його в холодильник на 3-4 години, для того, щоб сметанна заливка схопилася і просочила ягоди і пісочний корж. Наш пиріг готовий! Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані