Кисло-солодкий, трохи гоструватий соус ідеально підійде для м’яса або птиці. Цим соусом можна урізноманітнити навіть найпростіше страва, і воно заграє новими фарбами і смаками.
Інгредієнти: на 0.7 л.
- Брусниця – 200 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Приправа (на вибір) – 10 гр.
- Вода – 0.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування брусничного соусу до м’яса? Отже, займемося брусницею. Якщо вона заморожена її треба попередньо розморозити, а свіжу промити.
Беремо каструлю, висипаємо туди ягоди, заливаємо водою і ставимо варити.
Після закипання проварюємо ще кілька хвилин і засипаємо в брусницю цукор і спеції (спеції можуть бути будь-якими, наприклад перець, сушений часник, кмин або суміш приправ для салату, як Вам більше подобається)
Постійно помішуючи, проварюємо ще 3-5 хвилин.
Далі перетираємо ягоди блендером. Можна залишити ягоди цілими, але оскільки смак соусу буде більш рівномірним» і не будуть попадатися крупинки приправ.
Доводимо соус ще раз до кипіння.
Якщо ви плануєте закатати соус в банки, то необхідно попередньо обдати окропом або простерилізувати в духовці.
розливаємо По банках ще гарячий соус. Закриваємо кришками і зберігати в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Новости