Апетитні і м’які булочки з дріжджового тіста на воді. Економний і простий варіант для сімейного чаювання. Плюшки можна спекти з улюбленим варенням або звичайним цукром.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для тіста: –
  • Вода – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 1 ст. л.
  • Для начинки: –
  • Кориця – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Молоко коров’яче (для змащування) – 100 мл
  • Яйце (для змащування) – 1 шт.
  • Цукрова пудра (для змащування) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати булочки з дріжджового тіста на воді, змішайте в мисці сухі дріжджі, дві столові ложки цукру і теплу воду. Залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин. Коли опара буде готова, додайте ванільний цукор і рослинне масло.

Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто.

Добре вимішане тісто накрийте харчової плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 години. Після цього обімніть тісто руками залиште ще на 25-30 хвилин.

Для більш зручної роботи розділіть тісто на дві частини, розкачати їх в тонкі пласти. Посипте тісто сумішшю цукру і меленої кориці.

Тісто скачайте в трубочки і закріпіть краю.

Скручений тісто наріжте по діагоналі на частини по 3-4 сантиметра завтовшки. Викладіть заготовки на деко, змастіть сумішшю яйця і молока.

Запікайте плюшки при 180 градусах 20-25 хвилин. Гарячі булочки посипте цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Плюшки