Апетитні і м’які булочки з дріжджового тіста на воді. Економний і простий варіант для сімейного чаювання. Плюшки можна спекти з улюбленим варенням або звичайним цукром.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для тіста: –
- Вода – 250 мл
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Кориця – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Молоко коров’яче (для змащування) – 100 мл
- Яйце (для змащування) – 1 шт.
- Цукрова пудра (для змащування) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати булочки з дріжджового тіста на воді, змішайте в мисці сухі дріжджі, дві столові ложки цукру і теплу воду. Залиште опару в теплому місці на 10-15 хвилин. Коли опара буде готова, додайте ванільний цукор і рослинне масло.
Потім частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто.
Добре вимішане тісто накрийте харчової плівкою і залиште в теплому місці на 1,5 години. Після цього обімніть тісто руками залиште ще на 25-30 хвилин.
Для більш зручної роботи розділіть тісто на дві частини, розкачати їх в тонкі пласти. Посипте тісто сумішшю цукру і меленої кориці.
Тісто скачайте в трубочки і закріпіть краю.
Скручений тісто наріжте по діагоналі на частини по 3-4 сантиметра завтовшки. Викладіть заготовки на деко, змастіть сумішшю яйця і молока.
Запікайте плюшки при 180 градусах 20-25 хвилин. Гарячі булочки посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Плюшки