Прекрасний варіант домашньої випічки. Такі плюшки вам сподобаються більше, ніж будь-які інші, куплені в магазині або пекарні за рогом. Булочки з листкового тіста виходять злегка хрусткими, ніжними і ароматними.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Кориця – 1 – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Волоський горіх – 50 – 70 гр.
- Для глазурі: –
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 2 – 3 ст. л.
- Ванільна есенція – 2 – 3 краплі
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування булочок з листкового дріжджового тіста? Вершкове масло розтопіть на повільному вогні, остудіть. Додайте в масло корицю і цукор, перемішайте. Коли маса повністю охолоне, то стане більш густий.
Тісто розморозьте і розкачати до товщини 2-3 міліметра.
Сумішшю з масла і кориці змастіть тісто, відступаючи від країв.
Волоські горіхи подрібніть, підсушіть на сухій сковороді і розсипте їх по тесту.
Скрутіть тісто в рулет, закріпіть край. Розріжте рулет на кілька рівних частин.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на неї заготовки, надайте їм круглу форму.
Запікайте плюшки при 170-180 градусах 30-35 хвилин.
Приготуйте глазур. У невелику ємність всипте цукрову пудру, додати ванільну есенцію і гаряче молоко, перемішайте.
Глазур’ю полийте плюшки, злегка остудіть їх і десерт готовий.
Приємного апетиту!
Плюшки