З плюшки можна робити з будь-якою начинкою по своєму смаку. Серед інших наповнювачів повидло краще всього тримається всередині і не випливає. А теплі смачні булочки з повидлом дуже добре підвищують настрій.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Для тіста: –
- Молоко коров’яче – 0,5 л.
- Сухі дріжджі – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 0,5 пакетів
- Ванільний цукор – 1 пакет
- Масло вершкове – 130 гр.
- Борошно пшеничне – 900 – 1000 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Повидло – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування булочок з повидлом із дріжджового тіста. Дріжджі і цукор, додайте тепле молоко і перемішайте. Залиште опару на 15 хвилин. Потім додайте розм’якшене вершкове масло, яйця і сіль. Далі всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Залиште тісто в теплому місці на годину.
За цей час тісто збільшиться в об’ємі в 2-3 рази, обімніть його руками, змащеними олією і поділити на рівні частини.
Кожен шматочок тіста тонко розкачайте, по краях зробіть невеликі отвори.
У центр коржі покладіть трохи повидла.
Накрийте начинку спочатку одним краєм тесту, потім другим так, щоб повидло визирало через прорізи.
Заготовки викладіть на деко, змащене рослинним маслом. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180-200 градусів, запікайте плюшки 25-30 хвилин. Рум’яну випічку трохи остудіть перед подачею.
Приємного апетиту!
Плюшки