Додавання в звичні рецепти незвичайних інгредієнтів зробить будь-яку страву особливим і незабутнім. Спробуйте насичене грушеве варення з ароматним апельсином. Така заготівля вас приємно здивує не тільки своїм смаком, але і виглядом.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Груша – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати бурштинове варення з груш часточками з апельсином легко! Промиваємо фрукти під водою, для кращого ефекту можна обшпарити окропом.

Груші нарізаємо рівномірними часточками. Акуратно позбавляємося від серцевини плода і кісточок.

Знімаємо цедру з апельсина. Її можна натерти на тертці або дрібно нарізати ножем.

м’якоть цитруса подрібнюємо. Вона також піде в варення. Щоб не втратити сік фрукта, його можна окремо злити в склянку.

Всі підготовлені продукти викладаємо в каструлю і засипаємо цукром. Сюди ж додаємо апельсиновий сік, обережно перемішуємо.

Залишаємо вміст настоюватися на 10 годин. В ідеалі – на ніч. Через деякий час цукор самостійно розчинитися, плоди дадуть багато соку.

Каструлю з фруктами ставимо на плиту, доводимо до кипіння, потім проварюємо 15 хвилин на повільному вогні. Повторюємо процедуру ще два рази.

Після трьох повторів варіння грушеве варення з апельсином готово. Пробувати можна після повного остигання. Для тривалого зберігання ласощі варто перемістити у стерилізовану банку.

Варення Варення з груш з апельсинами Королівське варення з абрикосів