Для приготування бурштинового варення з яблук «Білий налив», коли часточки виходять прозорими, цілими і красивими, потрібно знати деякі особливості технології. Для варення беруться міцні і не перестиглі яблука цього сорту. Варять варення 3-кратно з перервами для охолодження і настоювання не менше 6, а краще 10 годин. Часточки «Білого наливу» можна попередньо, на 15-30 хвилин замочити в розчині соди, тоді вони краще зберігають цілісність.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука Білий налив – 1.2 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати бурштинове варення з яблук білий налив часточками на зиму. Для бурштинового варення виберіть міцні неушкоджені яблука. Їх добре промийте, потім видалити насіннєві коробочки і наріжте плоди часточками товщиною не менше 5 мм Можете потримати яблука в содовому розчині, але це необов’язково.
Нарізані яблука шарами, перекладіть в каструлю для варіння варення, пересипаючи кожен шар цукром.
Верхнім шаром має бути цукор. Прикрийте каструлю кришкою або серветкою і залиште на 8 годин, можна на ніч, щоб яблука за цей час дали свій сік.
Після закінчення цього часу поваріть варення на невеликому вогні протягом 20 хвилин від початку кипіння. На початку варіння яблука ложкою перемішайте, так як на дні каструлі може залишитися не розчинився цукор. Потім вимкніть вогонь і залиште варення для настоювання на 6-10 годин. Варіння з тривалим часом настоювання повторіть ще 2 рази. В результаті яблучні дольки стануть прозорими і золотистими, як бурштин.
Після останньої варіння гаряче бурштинове варення з «Білого наливу» розлийте в стерильні баночки, герметично закупорьте прокип’яченими кришками і після охолодження в перевернутому стані перенесіть в місце зберігання.
Вдалих і смачних заготовок!
Варенье