Бурячки з хроном – гостра закуска, яка пробирає до самих кісток і до сліз в очах. Спеціально для любителів таких гострих відчуттів хрін пропускається через м’ясорубку, додається часник і варений буряк, все заливається додатково маринадом. Відчуття від закуски незабутні!


Інгредієнти: на 3 л.

  • Корінь хрону – 500 гр.
  • Буряк – 5 шт.
  • Вода – 450 мл
  • Часник – 250 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати буряк з хроном на зиму? Корінь хрону замочити в холодній воді на 20 хвилин, далі ретельно почистити, помити і пропустити через м’ясорубку.

Буряк помити, зварити, остудити і видалити з неї шкірку. Далі буряк подрібнити в комбайні, м’ясорубці або потерти на тертці.

З часнику зняти лушпиння і дрібно нашаткувати. Для маринаду змішати в каструлі воду з цукровим піском, сіллю і оцтом. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і остудити до кімнатної температури.

Змішати хрін з буряком і часником. Залити масу розсолом, маринадом. При бажанні можна ще раз подрібнити все блендером. Розкласти приготовану закуску по простерилизованным банках, бажано обсягом не більше 200 мл, закрутити стерильними кришками і прибрати в холодильник. Зберігати в холодильнику до вживання.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з часником на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму