Якщо хочете приготувати на обід курку, пропонуємо запекти її разом з картоплею. Це поєднання завжди актуально, смачно, ситно. Курку розбираємо на порційні шматки приблизно однакового розміру, а картоплю нарізаємо рівними шматочками. Страва вийде привабливим і рівномірно пропеченим. Ідеальне доповнення – салат зі свіжих овочів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 800 – 1000 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати часточки картоплі з куркою, запечені в духовці,курку промиваємо, обсушуємо, зрізаємо надлишок шкіри і жирові ділянки. Розбираємо тушку на порційні шматки приблизно однакового розміру. Обсушуємо кожен шматок паперовим рушником. Викладаємо курку в миску.

Додаємо сіль за смаком. Рекомендуємо використовувати саме велику їдальню.

Слідом висипаємо на шматки птиці приправу для курки. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і пропускаємо через прес. Отриману часникову кашку відправляємо в миску до курки. Кладемо вказану кількість майонезу. Перемішуємо курку з прянощами руками так, щоб покрити ароматною сумішшю кожен шматочок. Затягуємо миску харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на годину при кімнатній температурі.

Поки курка маринується, очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо бульби, обсушуємо рушником і нарізаємо на тонкі часточки. Посипаємо їх сіллю за смаком. Деко змащуємо олією. Викладаємо на нього промариновані шматки курки упереміж з скибочками картоплі. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 210 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею і куркою на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом півтора годин.

Готову страву дістаємо з духовки. Розкладаємо картопля з куркою по порційних тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді разом зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками з майонезом в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою