Як альтернатива на пікніку м’ясному шашлику буде червона риба, запечена на мангалі. Її потрібно правильно приготувати, щоб вийшло просмажене, соковите і не пересушена. Для цього ласощі найкраще підходить риба з родини лососевих або осетрових, так як вона не тільки смачна, але і добре зберігає форму при запіканні. Маринуємо рибу в гранатовому соку з лимоном.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Лосось або Кета (філе) – 1 кг
- Гранатовий сік – 150 мл
- Лимон – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати червону рибу в маринаді на мангалі, філе лосося промийте холодною водою і рушником приберіть зайву вологу. Потім наріжте його на шматочки товщиною не більше 5 см
Перекладіть шматочки риби в посуд для маринування і по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.
Лимони добре промийте і з одного лимона відіжміть сік, а другий наріжте на тонкі півкільця разом з шкіркою.
До риби налийте гранатовий сік і сік лимона, перекладіть лимонні дольки і рукою шматочки риби з соком добре перемішайте. Посуд прикрийте кришкою і залиште рибу на 2 години для маринування, а краще замаринувати її на ніч.
Перед початком смаження розпаліть вугілля в мангалі. Грати мангалу прогрійте і змастіть рослинною олією. Цибулю і помідори наріжте на колечка.
Потім на решітку укладіть мариновану рибу і поверх її нарізані цибулю і помідори. Коли вугілля в мангалі стануть білими і будуть давати досить спека, помістіть на мангал сітку з рибою і смажте її протягом 10-12 хвилин. Готову рибу відразу подайте до столу.
Смачного!