Ягоди смородини подрібнюються в блендері до стану пюре, після чого змішуються з цукром і залишають на 20 годин. Потім все розкладається по банкам, присипається зверху цукровим піском і відправляється на зберігання в холодильник.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування червоної смородини, протертою в блендері без варіння на зиму? Знімаємо ягоди червоної смородини з гілочок і перебираємо їх. Потім ретельно промиваємо під проточною водою, відкидаємо на друшляк і залишаємо поки не стече вся зайва рідина.

Перекладаємо промиті ягоди в чашу блендера і подрібнюємо їх до стану однорідного пюре.

Відправляємо отриману масу в окрему ємність і засипаємо її цукровим піском. Ретельно все перемішуємо за допомогою лопатки і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 20 годин. За цей час цукор розчиниться, а саме пюре з смородини стане густіше. Періодично помішуємо. Також краще прикрити ємність марлею, щоб туди не потрапив який-небудь сміття.

Ретельно промиваємо банки під гарячою водою і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по ним перетерту з цукром червону смородину і щедро засипаємо все цукровим піском.

Щільно закриваємо банки стерильними кришками або закатуємо. Відправляємо на зберігання в холодильник. Дістаємо взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Желе з червоної смородини без варіння Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння