Якщо ви любите гострі страви, то цей рецепт просто створений для вас. Соус поєднує в собі цілий букет смаків, який розкривається в дуеті з м’ясними продуктами. Готувати його дуже просто. Такий соус простоїть в холодильнику протягом кількох місяців і не зіпсується.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Смородина червона – 1,3 кг
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Готувати соус з червоної смородини з імбиром на зиму легко! Якщо ви плануєте купувати червону смородину, обов’язково зверніть увагу на її зовнішній вигляд і запах. Якщо ягоди володіють кислим ароматом, значить, вони вже почали псуватися. Купувати такий продукт не варто. Перед приготуванням нам необхідно уважно смородину перебрати. Видаліть з неї всі зіпсовані плоди, а також різне сміття, який міг у ній опинитися. Пересипте смородину в глибоку тарілку і залийте водою. Залиште її приблизно на 30 хвилин. Коли час вийде, промийте ягоди кілька разів. Розстеліть на столі звичайний кухонний рушник. Розташуйте на ньому ягоди.

Ягоди смородини необхідно подрібнити. Для цього ви можете використовувати блендер або м’ясорубку. Отриману масу ви перетираєте. З цією метою скористайтесь ситом або дрібним друшляком. Відіжміть сік і макуха з допомогою марлі. Змішайте їх між собою. Після цього перенесіть готову ягідну суміш у каструлю і поставте її на невеликий вогонь. Коли ягоди почнуть трохи булькати, додайте до них першу порцію цукру. Добре розмішайте соус. Цукровий пісок повинен повністю розчинитися. Коли ви додасте останню порцію цукру, засипте в каструлю суміш спецій і імбиру.

Очистіть часник від лушпиння. Для соусу нам знадобиться всього два зубчики. Подрібніть їх за допомогою ножа або преса. Додайте часник в каструлю. Останнім інгредієнтом залийте оцет. Ще раз перемішайте масу. Варіть соус на протязі 15-20 хвилин. Коли час вийде, вимкніть вогонь і зніміть каструлю з плити.

Приступаємо до обробки банок. Першим ділом добре вимиваємо їх з харчовою содою. Наповнюємо каструлю з холодною водою і ставимо її на плиту. Коли вода закипить, ошпарюємо банки і кришки окропом. Наповнюємо водою чайник. Ставимо її на вогонь. Коли вода почне кипіти, розташуйте на носику чайника банку таким чином, щоб її наповнював пар. Тримайте її в такому положенні протягом 5 хвилин. Якщо на вашій кухні не виявиться чайника, його можна замінити звичайною каструлею. Коли час вийде, перенесіть банку на рушник. Залиште її там до повного висихання.

Перед тим, як наповнити банки соусом, ви можете його процідити. Для цього використовуйте сито або звичайну марлю. Так ви приберете всі шматочки ягід і кісточки з соусу. Рівномірно розподіліть його по банкам. Акуратно закрутіть кришку. Слідкуйте за тим, щоб на поверхні банок не утворилися тріщини. Якщо ж таке станеться, замініть ємність. Переверніть банки і поставте їх на рушник. У такому положенні кришка буде піддаватися додатковій термічній обробці. Дочекайтеся, коли банки повністю охолонуть. Після цього перенесіть їх в прохолодне місце, де соус буде чекати зими.

Поєднання смородини і імбиру створює дуже приємний і незвичайний смак. Він прекрасно підійде до будь-якого виду м’яса. Головний плюс даного соусу полягає в тому, що він може зберігатися у вашому холодильнику протягом довгого часу. Таке доповнення до страви точно зможе приємно здивувати ваших гостей. Скоріше спробуйте цей рецепт.

Соус з червоної смородини Соус з червоної смородини до м'яса Червона смородина на зиму