Чізкейк, приготований на водяній бані, рівномірніше пропікається. Крім того, така міра захищає її від пересушування і утворення тріщин, що гарантує гарну рівну поверхню готового виробу.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Печиво пісочне – 180 гр.
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванілін – 0,5 пакетів
- Лимонна цедра – 1 шт.
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Щоб приготувати чізкейк на водяній бані, печиво змолоти у блендері або кухонному комбайні. Масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. З’єднати крихти печива і масло.
Розподілити отриману масу по дну форми для випічки, утрамбувати. Прибрати в морозильну камеру на півгодини.
Сир змішати з цукровим піском, всипати ванілін, лимонну цедру. Вбити по одному всі яйця, збити міксером на низькій швидкості до отримання однорідної маси.
Форму з заготівлею дістати з морозилки, помістити у форму, велику за обсягом. Влити в основу начинку. У велику ємність налити воду до половини.
Поставити чізкейк в духовку випікатися приблизно на 80 хв., потім дати охолонути протягом півгодини при кімнатній температурі.
Чізкейк акуратно дістати з форми, намагаючись не пошкодити його.
Прикрасити готовий кондитерський виріб свіжими ягодами.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з сиру і печива Чізкейк з ягодами Чізкейки