Легка і ніжна текстура, злегка солонуватий смак – головна відмінність чізкейку «Нью-Йорк» від безлічі інших. І досягається це завдяки сиру «Філадельфія», який в даному блюді є абсолютно незамінним інгредієнтом, і солоним крекерам, які взяті за основу цього десерту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Крекери пшеничні – 150 гр.
  • Вершки – 120 мл
  • Сир Філадельфія – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати чізкейк «Нью-Йорк» легко! Необхідно кількості крекеру відправляємо в блендер і подрібнюємо до стану борошна.

Подрібнений крекер відправляємо в глибоку миску і додаємо до нього розтоплене вершкове масло. Все добре перемішуємо.

Беремо форму, бажано зі знімними краями, висипаємо туди наше тісто і ретельно його утрамбовуємо. Після цього відправляємо отриманий корж на декілька хвилин у духовку для того, щоб він трохи підрум’яниться.

В глибокій мисці розминаємо сир, з’єднавши його з цукровою пудрою і ваніліном.

В отриману масу вводимо яйця, цедру лимона, сік і вершки. Все ретельно перемішуємо.

Рівномірно покриваємо наш корж отриманою начинкою.

Форму з чізкейк потрібно поставити в ємність з великим діаметром, заливаємо між ними гарячу воду, щоб її рівень сягав приблизно до середини форми. Відправляємо все випікатися в духовку на годину при температурі 160 градусів. Потім охолоджуємо наш десерт, даємо йому постояти годинку в холодильнику. Перед подачею прикрасити відповідно з вашою фантазією.

Лимонний чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки