Чізкейк з вершками відрізняється неймовірно ніжною текстурою і насичений вершковим смаком. Рекомендуємо використовувати вершки жирністю 33% – 35%. Вони сприяють щільною текстурою вершкової маси і смакової насиченості чізкейку. І, звичайно, найважливіша роль в успіху приготування даної випічки відводиться якісного вершкового сиру – він база і основа всього десерту.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир Філадельфія – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Вершки 33% – 150 мл
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Для коржів: –
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 110 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування чізкейку з вершками. Печиво ламаємо на шматочки і кладемо в чашу блендера. Подрібнюємо до стану крихти.
Вершкове масло розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі і вливаємо його в крихти з печива.
Перемішуємо вручну до отримання мокрою крихти, яка легко трамбується під тиском рук.
Рекомендується використовувати роз’ємну форму для випічки чізкейк діаметром близько 21 див. З форми такої конфігурації простіше і зручніше отримувати ніжний чізкейк, а зазначений діаметр дозволяє отримати готовий десерт адекватної висоти.
В чисту суху форму утрамбовуємо пісочно-масляну крихту по всьому периметру рівним шаром. Можна сформувати бортики по краях, можна обійтися і без них. Змащувати форму не потрібно, оскільки маса містить масло і вже досить жирна.
Форму з коржем для чізкейку ставимо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом десяти хвилин.
Дістаємо з духовки і даємо охолонути повністю.
В широку миску викладаємо холодний вершковий сир, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером на середній швидкості до отримання однорідної маси.
по Черзі додаємо яйця, ванільну есенцію і вершки до сиру і збиваємо на середніх обертах до повного змішування інгредієнтів. Важливо не перестаратися у збиванні, не перенаситити крем повітрям, так як в цьому випадку більше ризику розтріскування чізкейку при випічці. Завдання міксера на даному етапі – просто рівномірно змішати компоненти до гладкої маси.
Приготований сирно-вершковий крем викладаємо у форму з остившім пісочним коржем, вирівнюємо поверхню. Можна кілька разів легенько постукати формою по поверхні столу, щоб пухирці повітря вийшли з сирної маси.
Форму з чізкейк щільно загорнути у два шари фольги і встановлюємо її в форму більшого діаметра. У утворився зазор між формами наливаємо воду до середини висоти форми з чізкейк. Ставимо форми з водою в нагріту до 160 градусів духовку на середній рівень на одну годину двадцять хвилин. Після випікання відкриваємо дверцята духовки і даємо чізкейк охолонути в такому положенні.
Повністю остиглий чізкейк акуратно витягаємо з форми і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Розрізаємо на порційні шматочки теплим ножем і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейк Нью-Йорк класичний Чізкейки