Чорниця – одна з найбільш корисних ягід, вона містить вітаміни груп А, С, РР, і не тільки. З неї можна готувати муси, желе, компоти, пастилу і варення. Чорничне варення з м’ятою сподобається тим, хто не любить занадто солодкі домашні заготовки.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • М’ята свіжа – 1 пучок
  • Желатин харчовий – 1 пакет

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з чорниці з м’ятою? Ягоди чорниці переберіть, промийте і просушіть.

З допомогою кухонного комбайна подрібніть ягоди.

Листя м’яти додайте до чорничної масі.

Також всипте цукор, пакетик желатину і сік половини лимона. Збийте всі інгредієнти до стану пюре.

Перекладіть пюре в каструлю і на повільному вогні доведіть його до кипіння, періодично перемішуйте. Прокип’ятіть 5 хвилин.

Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, герметично закрутіть їх металевими кришками. Банки з варенням осудіть і приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму