Щоб зварити варення-желе з чорної смородини, потрібно додати до цим ягодам велику кількість цукру, тоді ласощі буде не кислим і дуже густим, щільним по консистенції. А завдяки наявності в желе концентрованого соку чорної смородини таке желе придбає ще більш насичений ягідний запах і смак.


Інгредієнти: на 1 л.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Сік чорної смородини – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення-желе з чорної смородини на зиму. Ягоди смородини добре промийте, дайте їм висохнути.

Окремо приготуйте сік, вичавивши приблизно 600 грам ягід. В результаті у вас повинно вийти 200 мл соку, який потрібно вилити в каструлю, закип’ятити і разом з кілограмом ягід поварити 10-15 хвилин після закипання.

Зніміть ягоди з вогню, дайте їм трохи охолонути, щоб не обшпаритися; потім протріть смородини через сито – вам потрібна однорідна ягідна маса без шкірки і кісточок.

На плиту в каструльці помістіть ягідну масу, нагрійте і додайте туди цукор. Коли вміст каструлі закипить, на повільному вогні випаровуйте майбутнє желе 30-40 хвилин. Вміст каструльки перекладіть в гарячому вигляді в чисті стерилізовані і сухі банки, загорніть кришками або ж герметично їх загвинтіть. Дайте банкам з желе повністю охолонути і виносьте їх на зберігання в прохолодне, темне приміщення.

Варення-желе з чорної смородини особливо добре їсти з гарячим чаєм або ж додавати, як начинку в пироги.

Приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Желе з чорної смородини Желе на зиму Чорна смородина на зиму