Існують десерти, які можливо приготувати без випічки. І один з найвідоміших – це, звичайно ж чізкейк. Його основу легко можна приготувати з печива і масла, а найніжнішу сирну начинку стабілізувати желатином. Додайте ягідну кислинку і насолоджуйтеся тане в роті десертом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для основи: –
  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир Маскарпоне – 0,5 кг
  • Сметана – 200 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Чорниця – 0,5 кг
  • Лайм – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 4 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати чорничний чізкейк без випічки, подрібніть пісочне печиво. Це можна зробити в блендері, з допомогою качалки або дерев’яної толкушкой для пюре. Розтопіть вершкове масло і змішайте його з крихтами печива. Візьміть роз’ємну форму і рівномірно розподіліть по ній масу. Обов’язково зробіть бортики, притискаючи подрібнене печиво з маслом до стінок форми. Форму з основою для чізкейку поставте в холодильник на півгодини. Потім замочіть желатин у воді і залиште набухати.

Чорницю для нашого чізкейку краще використовувати свіжу. Її необхідно перебрати від сміття, листя та зіпсованих ягід, потім промити і просушити. Відміряти дві третини ягід, натерти у неї цедру одного лайма. Варити чорницю на середньому вогні, поки ягоди не розваряться. Дістаньте шумівкою ягоди і перекладіть їх в окрему тарілку. Чорничний сироп варити ще 3-4 хвилини. Зніміть сироп з вогню, остудіть його, всипте ягоди і поставте в холодильник.

В глибокій мисці змішайте холодні вершки, сир Маскарпоне, сметану, цукор (50 гр.), цедру одного лимона і сік, вичавлений з двох лаймів. Збийте інгредієнти до пишноти.

Набряклий желатин нагрійте на вогні до повного його розчинення. Охолодіть до кімнатної температури і введіть у вершково-сирну масу. Акуратно перемішайте. Потім введіть ягоди чорниці, які ви дістали з сиропу і переклали на окрему тарілку.

Форму з основою для чізкейку дістаньте з холодильника і перекладіть в неї готову начинку. Розрівняйте спатулой або лопаткою. При бажанні можете додати начинку красивий рельєф. Чізкейк поставте в холодильник до повного застигання. Зазвичай це займає близько 4 годин.

Застиглий чізкейк перед подачею полийте чорничним сиропом і викладіть на нього ягоди.

Приємного апетиту!

Чізкейк без випічки Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з печива Чізкейк зі сметаною