Варення з чорниці буває не тільки смачним, але і корисним. Ласощі легко можна приготувати без додавання цукру. Замінить інгредієнт корисна і не менш солодка стевія. Ви будете здивовані результатом! Крім того, такий спосіб приготування підійде діабетикам.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Чорниця – 1 кг
- Желатин харчовий – 2 ч. л.
- Стевія – 3 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати чорничний джем без цукру? Спочатку підготуємо чорницю. Покласти ягоди в окрему глибоку ємність, промиваємо їх великою кількістю холодної води. Акуратно позбавляємо чорницю від листочків і дрібненьких смітинок. Гнилі і зіпсовані ягоди відразу викидаємо. Після всіх процедур відкидаємо продукт на друшляк, даємо стекти воді повністю.
Ягоди перемелюємо в блендері, потім викладаємо в каструлю разом з соком. Додаємо стевію, перемішуємо і ставимо на плиту. Варимо джем на повільному вогні 20 хвилин.
У сухий чистий стакан висипаємо желатин, заливаємо його невеликою кількістю окропу і ретельно перемішуємо до однорідності. Виливаємо отриману суміш в джем і знову варимо 20 хвилин на повільному вогні. Вміст періодично помішуємо.
Після готовності ласощі можна розливати по банках. Далі джему слід охолонути і тільки після цього можна брати на пробу. Приємного апетиту!
Варення з чорниці на зиму Джем з черники Джеми Чорниця на зиму