Варення з чорниці буває не тільки смачним, але і корисним. Ласощі легко можна приготувати без додавання цукру. Замінить інгредієнт корисна і не менш солодка стевія. Ви будете здивовані результатом! Крім того, такий спосіб приготування підійде діабетикам.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Чорниця – 1 кг
  • Желатин харчовий – 2 ч. л.
  • Стевія – 3 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати чорничний джем без цукру? Спочатку підготуємо чорницю. Покласти ягоди в окрему глибоку ємність, промиваємо їх великою кількістю холодної води. Акуратно позбавляємо чорницю від листочків і дрібненьких смітинок. Гнилі і зіпсовані ягоди відразу викидаємо. Після всіх процедур відкидаємо продукт на друшляк, даємо стекти воді повністю.

Ягоди перемелюємо в блендері, потім викладаємо в каструлю разом з соком. Додаємо стевію, перемішуємо і ставимо на плиту. Варимо джем на повільному вогні 20 хвилин.

У сухий чистий стакан висипаємо желатин, заливаємо його невеликою кількістю окропу і ретельно перемішуємо до однорідності. Виливаємо отриману суміш в джем і знову варимо 20 хвилин на повільному вогні. Вміст періодично помішуємо.

Після готовності ласощі можна розливати по банках. Далі джему слід охолонути і тільки після цього можна брати на пробу. Приємного апетиту!

Варення з чорниці на зиму Джем з черники Джеми Чорниця на зиму