Такий варіант заготівлі ягід на зиму, по-перше, дуже простий і швидкий у приготуванні, а по-друге, підійде тим, хто з якихось причин не вживає цукор, але і їсти чорницю без будь-яких підсолоджувачів йому не за смаком.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Чорниця – 500 гр.
  • Мед – 400 – 500 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати чорниці у власному соку без варіння на зиму. Ретельно переберіть ягоди, відбираючи не тільки дрібне сміття, але і підгнилі плоди. Також бажано видалити і давленные, але це не обов’язково. Для цього рецепта також підійде і раніше заморожена чорниця, яку ви ходите переробити.

Промийте ягоди під проточною водою. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити плоди. Залиште їх в друшляку на кілька хвилин, періодично перетрясая, щоб стекла вся вода. Також можете додатково просушити ягоди, розклавши їх на рушник.

Пересипте чорницю в чашу блендера і збийте до отримання однорідного пюре. Іноді можете перериватися і перемішувати масу ложкою, бо у багатьох блендери ягоди можуть забиватися з боків і не перемалываться.

До отриманого пюре підсипте ще свіжих ягід і додайте мед. Знову все ретельно збийте, спробуйте і, при необхідності додайте ще меду або ягід.

масу розкладіть по банках, закрутіть кришкою і приберіть в холодильник. Подібні заготовки не зберігаються так довго, як ягоди з цукром або варення, але набагато довше просто свіжих ягід.

Смачного!

Варення з чорниці на зиму Варенье Чорниця на зиму