Це альтернативний спосіб заготівлі ягід на зиму. Їх можна заморозити, а можна загорнути у власному соку з невеликим додаванням цукру. Цей спосіб зберігає ягоди цілими, свіжими і з найбільшою кількістю вітамінів.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Готувати чорниці у власному соку з цукром на зиму просто! Чорницю переберіть, видалите маленькі гілочки, листочки та інший дрібний сміття, який міг потрапити до ягід. Також відберіть зіпсовані і давленные ягоди, щоб вони не псували смак загортання в подальшому. Промийте ягоди під проточною водою, відкиньте на друшляк, а потім, коли вода стече, просушіть на рушник.

Попередньо пастеризують тару, в якій будете влаштовувати ягоди. Це можна зробити багатьма способами, наприклад, в духовці, мікрохвильовій печі, з допомогою мультиварки або окропу, виберіть найбільш зручний для вас варіант. У вже остигнула і просохлу ємність пошарово засипте цукор і ягоди.

Наберіть в каструлю води приблизно до рівня середини банки з чорницею. Постеліть На дно рушник, зверху поставте банку і на середньому вогні доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь, щоб вода активно не вирувало.

після деякого часу ягоди трохи уварятся і в банку з’явиться вільний простір, який необхідно доверху заповнити свіжими ягодами і присипати цукром. Так необхідно робити до тих пір, поки сік, що виділяється з чорниці, повністю не покриє ягоди.

Банку з вивареної чорницею акуратно дістаньте з каструлі і щільно закрийте кришкою. Дайте вмісту охолонути при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму