В продовження теми рецептів з кабачками пропонуємо вам рецепт приготування човників з кабачків без м’яса. Такий рецепт виявиться дуже до речі в період посту, так і для вегетаріанців або тих, хто не вживає м’ясні продукти. За бажанням можна посипати кабачки сиром, а замінити його сметаною або знежиреним йогуртом. Включайте фантазію і приступайте до приготування!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 5 шт.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Рис білий – 200 гр.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – 0.25 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
- Сир Пармезан – 50 – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати човники з кабачків без м’яса? Цибуля-порей промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо йому трохи обсохнути. Потім дрібно нарізаємо його.
Болгарський перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння, розрізаємо вздовж навпіл кожну половинку і дрібно нарізаємо його. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Помідори промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
Рис промиваємо кілька разів в прохолодній проточній воді, викладаємо в каструлю, заливаємо водою 1:2 і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо рис до готовності. Готовий рис знімаємо з вогню.
В попередньо розігріту сковороду з олією викладаємо моркву, обсмажуємо її на середньому вогні 3-4 хвилини.
Потім до моркви додаємо помідори, перемішуємо і смажимо ще 3-5 хвилин.
Після помідорів до овочів додаємо нарізаний перець, перемішуємо і смажимо ще 3-5 хвилин.
В останню чергу до овочів додаємо цибулю-порей. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Пасеровані овочі викладаємо в каструлю до відварного рису, додаємо яйце, сіль, спеції і добре перемішуємо.
Кабачок промиваємо, акуратно видаляємо плодоніжки і чистимо його від шкірки. Потім розрізаємо кабачок уздовж навпіл і за допомогою чайної ложки вичищаємо серцевину.
Очищений кабачок укладаємо у форму для випікання і фаршируємо його начинкою, трохи утрамбовуючи її ложкою.
Потім кабачок посипаємо натертим на крупній тертці сиром (сир можете використовувати на ваш смак: твердий, моцарелу або плавлений).
Форму з кабачками ставимо запікати в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Готові кабачки дістаємо з духовки, даємо їм трохи охолонути. Теплі кабачки розрізаємо на порційні шматочки, викладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці без м'яса Кабачки на кожен день Страви з кабачків Човники з кабачків