Перед вами рецепт дієтичних кабачкового оладок. Готується це блюдо швидко. Його головна перевага – запікання в духовці. Завдяки цьому способу приготування такі оладки без побоювання можна давати діткам. Більш того, запечені в духовці оладки набагато корисніше і припадуть до смаку тим, хто дотримується дієти і підраховує калорії.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати дієтичні оладки з кабачків в духовці. Овочі промиваємо, натираємо на середній або великій тертці.

Далі до кабачків додаємо сіль і ретельно перемішуємо. Потім необхідно залишити кабачкову масу на 15 хвилин. За цей час овочі пустять сік, який потрібно буде прибрати.

включаємо Духовку розігріватися до температури 200 градусів.

Після цього руками віджимаємо сік, що утворився. Прибираємо практично всю рідину, щоб оладки тримали форму (т. к. борошно не буде додаватися).

Максимально прибрати сік можна за допомогою паперових рушників. Віджату руками кабачкову масу необхідно розкласти на кілька шарів рушники і промокнути зверху.

Натираємо сир твердий і перекладаємо його в окрему ємність.

Далі сюди ж вбиваємо яйця, додаємо мелений перець і все перемішуємо.

Віджаті кабачки перекладаємо в яєчно-сирну суміш і вимішуємо.

Для зручності випікання можна використовувати силіконову форму. Викладаємо в неї кабачкове тісто і ставимо випікатися в розігріту духовку на 20 хвилин.

Готові кабачкові оладки дістаємо з духовки і угощаемся. Завдяки використанню силіконової форми оладки виходять дуже красивими і смачними.

Приємного вам апетиту!

Оладки без розпушувача Оладки з сиром Оладки на воді Оладки на воді без дріжджів Пісні млинці без дріжджів ПП оладки