Кабачок, приготований в духовці за нашим рецептом – це справжня знахідка для любителів смачної і корисної їжі. У нашому рецепті ми використовуємо декілька видів корисних овочів, які ідеально поєднуються з яєчно-молочної заливкою. Посипані ароматними спеціями і свіжою зеленню, запечені овочі стануть прекрасним варіантом легкого сніданку або обіду.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Капуста цвітна – 200 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/6 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Капуста брюссельська – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 0.5 ч. л.
  • Зелень – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Рецепт приготування кабачків в духовці дієтичний смачний! Для приготування вибираємо молоденький кабачок. Промиваємо його і натираємо на крупній тертці разом з шкіркою. Додаємо сіль і залишаємо його на 3-5 хвилин, щоб він пустив сік.

Брюссельську капусту промиваємо і викладаємо у змащену олією форму. Якщо капуста велика – розрізаємо її навпіл. Цвітну капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття і викладаємо у форму до брюссельській капусті. Після запікання капуста буде трохи твердуватою, не кашоподібної. Якщо ви любите м’яку капусту – попередньо відваріть два види капусти пару хвилин в киплячій підсоленій воді.

З кабачків віджимаємо сік, додаємо молоко і яйця. Солимо, перчимо і додаємо спеції. Добре перемішуємо вінчиком і заливаємо отриману суміш у форму.

Ставимо форму з овочами в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки, даємо їй трохи охолонути, посипаємо рубаною зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Дієтичне кабачки в духовці Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з яйцем