Хіба зрівняється натуральний домашній кетчуп з магазинним аналогом, в якому маса ароматизаторів, барвників і стабілізаторів. Густу і смачну томатну заготовку можна додавати в супи в будь-яку пору року, або використовувати як соус.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати домашній кетчуп з крохмалем просто! М’ясисті помідори вимийте під проточною водою. Поріжте помідори на великі шматки, подрібніть в пюре і перетріть через сито. Перелийте томатний сік в каструлю, залишивши 1 склянку окремо, і поставте варитися її на малий вогонь.
Цибулю очистіть і перетріть в пюре на тертці або через м’ясорубку.
Коли томатний сік закипить, покладіть в нього кашку з цибулі і перемішайте. Варіть кетчуп, часто помішуючи 1,5 години. За цей час він увариться приблизно на половину і стане більш густим.
Томатний сік буде готовий як тільки перестане утворюватися піна на поверхні.
У склянку холодного соку всипте крохмаль і перець і інтенсивно перемішайте.
Всипте сіль і цукор у каструлю з соком, перемішайте і поваріть 5 хвилин після закипання. Влийте оцет і перелийте сік зі склянки з крохмалем. Ретельно перемішайте і закип’ятіть заготовку.
Розливайте гарячий кетчуп за сухим стерильним банкам і закатайте. Переверніть банки, накрийте ковдрою і залиште остигати під ним на добу. Холодний кетчуп можна дегустувати, він готовий.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів