Хочу поділитися рецептом свого улюбленого літнього напою домашнього квасу без закваски. Такий напій відмінно втамовує спрагу в спекотний літній день. Цим рецептом користувалася ще моя бабуся. Процес приготування домашнього напою не трудомісткий, але довгий.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Житній хліб – 500 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Родзинки – 1 жменя
Процес приготування:
Як приготувати домашній квас без закваски? Чорний хліб наріжте скибочками, а потім кубиками середнього розміру. Якщо хочете постійно готувати такий напій, заздалегідь насушити сухарики у великій кількості.
Деко застелити пекарської папером і рівномірно розподіліть хлібні квадратики.
Лист з чорним хлібом помістіть в розігріту до 160 градусів духовку і готуйте сухарики до золотистого кольору, періодично помішуючи, щоб вони не згоріли. На це може знадобитися до 30-40 хвилин. Від кольору сухариків залежить колір готового напою.
Готові сухарики вийміть з духовки, а потім викладіть в тарілку і повністю остудіть.
Остиглі сухарики викладіть в скляну банку. Я використовую трилітрову тару.
Жменю родзинок переберіть і промийте під проточною водою, обсушіть його на паперовому рушнику і викладіть до сухариків. Ізюм добре посприяє процесу бродіння.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску.
Залийте чистою питною водою і залиште настоюватися мінімум на 3 дні при кімнатній температурі. Я наполягаю 4 дні. Від цього залежить різкість готового напою.
Готовий домашній квас процідити через дрібне сито, застелене марлею.
Проціджений квас помістіть в холодильник для охолодження, а потім подавайте. Щоб приготувати знову такий квас, половину закваски викиньте і додайте свіжих сухариків, трохи цукрового піску, залийте водою і настоюйте пару днів.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас з чорного хліба Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів Хлібний квас з родзинками