Дорадо – смачна делікатесна рибка, яка не вимагає додаткових інгредієнтів і хороша сама по собі. Трохи оливкового масла, пару щіпок спецій і сіль – цього достатньо, щоб вигідно підкреслити смак дорадо. Перед запіканням на мангалі ґрати рекомендуємо змастити рослинним маслом – це збереже ніжну рибку в цілості й схоронності, коли будете отримувати її в готовому вигляді з решітки на тарілку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Дорадо – 4 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати дорадо на мангалі? Рибу чистимо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі. Голову і хвіст залишаємо на місці, але видаляємо зябра. Підготовлені тушки ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.

Кожну рибу з обох сторін надрізаємо гострим ножем. Надрізи виконуємо неглибокі, хрестоподібні. Їх завдання – прискорити процес маринування. У невеликому посуді змішуємо спеції. Кладемо сіль, коріандр, чорний мелений перець, сухий мелений червоний перець, сухий мелений гострий перець. Розтираємо все разом для рівномірного змішування. Цими натираємо спеціями кожну рибку зсередини і зовні. Потім поливаємо дорадо оливковою олією і руками розподіляємо його по всьому тушкам. Залишаємо рибу промаринуватися на тридцять-сорок хвилин.

Після закінчення часу маринування ґрати змащуємо рослинним маслом і кладемо на неї підготовлену рибу. Відправляємо грати на мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускається. Запікаємо дорадо до готовності – процес займе орієнтовно десять хвилин.

Як тільки рибка стала золотистою – готово. Не забуваємо ґрати перевертати на різні сторони буквально кожні півтори хвилини для рівномірної обробки жаром.

Готову рибу знімаємо з мангалу, акуратно перекладаємо з решітки на тарілку і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню, лимоном, овочами.

Смачного!

Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі