Дорадо – смачна делікатесна рибка, яка не вимагає додаткових інгредієнтів і хороша сама по собі. Трохи оливкового масла, пару щіпок спецій і сіль – цього достатньо, щоб вигідно підкреслити смак дорадо. Перед запіканням на мангалі ґрати рекомендуємо змастити рослинним маслом – це збереже ніжну рибку в цілості й схоронності, коли будете отримувати її в готовому вигляді з решітки на тарілку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Дорадо – 4 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати дорадо на мангалі? Рибу чистимо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі. Голову і хвіст залишаємо на місці, але видаляємо зябра. Підготовлені тушки ретельно промиваємо проточною водою і обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.
Кожну рибу з обох сторін надрізаємо гострим ножем. Надрізи виконуємо неглибокі, хрестоподібні. Їх завдання – прискорити процес маринування. У невеликому посуді змішуємо спеції. Кладемо сіль, коріандр, чорний мелений перець, сухий мелений червоний перець, сухий мелений гострий перець. Розтираємо все разом для рівномірного змішування. Цими натираємо спеціями кожну рибку зсередини і зовні. Потім поливаємо дорадо оливковою олією і руками розподіляємо його по всьому тушкам. Залишаємо рибу промаринуватися на тридцять-сорок хвилин.
Після закінчення часу маринування ґрати змащуємо рослинним маслом і кладемо на неї підготовлену рибу. Відправляємо грати на мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускається. Запікаємо дорадо до готовності – процес займе орієнтовно десять хвилин.
Як тільки рибка стала золотистою – готово. Не забуваємо ґрати перевертати на різні сторони буквально кожні півтори хвилини для рівномірної обробки жаром.
Готову рибу знімаємо з мангалу, акуратно перекладаємо з решітки на тарілку і подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню, лимоном, овочами.
Смачного!