Для приготування дріжджового тіста підходить більшість рідких кисломолочних продуктів. Серед них, звичайно, сметана. Помічено, що дріжджове тісто на сметанною основі виходить більш м’яким і ніжним, ніж, наприклад, на молоці або воді. Жирність продукту може бути будь-якою. Важливо використовувати якісні дріжджі – це, мабуть, найважливіша умова для успішного результату, звичайно, при дотриманні умов приготування.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Вода – 0.75 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 80 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для піци на сметані легко! Воду гріємо в мікрохвильовій печі або на плиті до теплого стану. Кладемо її в невелику миску і додаємо дріжджі, а також цукровий пісок і столову ложку борошна з загальної кількості.
Розмішуємо суміш віночком до однорідності і залишаємо в теплому місці на п’ятнадцять-двадцять хвилин, щоб дріжджі почали свою роботу. Обсяг маси повинен збільшитися, а її поверхня покриється піною.
В окрему миску просіваємо борошно і додаємо сіль.
Поверх вливаємо олію і підійшла дріжджову суміш.
Збиваємо виделкою – маса буде неоднорідною. Додаємо сметану і розмішуємо. Тісто почне формуватися і набувати форму.
Переходимо на ручне вимішування. При необхідності можна підсипати ще борошна, якщо консистенція вийшла занадто м’якою.
Працюємо з тестом кілька хвилин, обминаючи його і кидаючи об стіл – воно повинно перестати липнути до рук.
масу Кладемо в миску, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому на годину-півтора.
За вказаний час тісто збільшується в півтора-два рази і стає ноздреватым, пористим. Викладаємо його на присипану борошном поверхню і розгортаємо в пласт товщиною в чотири-п’ять міліметрів. Розкладаємо на поверхні заплановану начинку.
Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці на середньо-нижньому рівні протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії