Замість звичайних бутербродів і всім обридлої каші можете приготувати на сніданок для своєї родини дріжджові млинці на молоці з яблуками. Яблука надають цій випічці кислуваті нотки свіжості і їх потрібно нарізати шматочками, адже смак оладок з тертим яблуком радикально відрізняється. Тісто замішується на живих дріжджах, але можна взяти і швидкодіючі або сухі в кількості 7-8 гр.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Яблука – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати дріжджові млинці на молоці з яблуками. У посуд для замішування тіста налийте трохи підігріте молоко, покладіть в нього живі дріжджі і ложку цукру і добре розмішайте. Залиште цю суміш на 10 хвилин, щоб дріжджі почали діяти і на поверхні суміші з’явилася пінка.

Потім цю суміш посоліть, насипте на неї 150 г просіяного на сито борошна, ще раз перемішайте і на 30 хвилин поставте в тепле та без протягу місце.

За цей час опара добре підніметься і збільшиться в об’ємі.

піднялася опару додайте решту цукор і борошно, налийте олію і ложкою замісити тісто. Посуд з тестом прикрийте серветкою і знову поставте в тепло на 40 хвилин. За цей час наріжте на невеликі кубики яблуко. Перекладіть яблучні кубики в піднялося тісто, ще раз перемішайте.

Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Оладки можете смажити на тефлоновій сковорідці, але найкраще на чавунній. Змоченою у воді або маслі ложкою викладайте на розігріту сковорідку тісто, формуючи невеликі оладки і з урахуванням того, що оладки на дріжджах збільшаться в об’ємі при випічці.

Обсмажте оладки до рум’яної скоринки з обох сторін.

Приготовані яблучні оладки на дріжджах, молоці і подайте до столу гарячими, хоча вони зберігають смак і пишність і в холодному вигляді.

Смачного!

Дріжджові млинці на молоці Дріжджові млинці на молоці без соди Оладки без соди Оладки без яєць і соди Оладки класичні Оладки на молоці без розпушувача