Замість звичайних бутербродів і всім обридлої каші можете приготувати на сніданок для своєї родини дріжджові млинці на молоці з яблуками. Яблука надають цій випічці кислуваті нотки свіжості і їх потрібно нарізати шматочками, адже смак оладок з тертим яблуком радикально відрізняється. Тісто замішується на живих дріжджах, але можна взяти і швидкодіючі або сухі в кількості 7-8 гр.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яблука – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати дріжджові млинці на молоці з яблуками. У посуд для замішування тіста налийте трохи підігріте молоко, покладіть в нього живі дріжджі і ложку цукру і добре розмішайте. Залиште цю суміш на 10 хвилин, щоб дріжджі почали діяти і на поверхні суміші з’явилася пінка.
Потім цю суміш посоліть, насипте на неї 150 г просіяного на сито борошна, ще раз перемішайте і на 30 хвилин поставте в тепле та без протягу місце.
За цей час опара добре підніметься і збільшиться в об’ємі.
піднялася опару додайте решту цукор і борошно, налийте олію і ложкою замісити тісто. Посуд з тестом прикрийте серветкою і знову поставте в тепло на 40 хвилин. За цей час наріжте на невеликі кубики яблуко. Перекладіть яблучні кубики в піднялося тісто, ще раз перемішайте.
Добре розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Оладки можете смажити на тефлоновій сковорідці, але найкраще на чавунній. Змоченою у воді або маслі ложкою викладайте на розігріту сковорідку тісто, формуючи невеликі оладки і з урахуванням того, що оладки на дріжджах збільшаться в об’ємі при випічці.
Обсмажте оладки до рум’яної скоринки з обох сторін.
Приготовані яблучні оладки на дріжджах, молоці і подайте до столу гарячими, хоча вони зберігають смак і пишність і в холодному вигляді.
Смачного!