Дріжджовий пиріг з замороженої вишнею точно варто спробувати приготувати! Дріжджову випічку господині готують нечасто, так як на заміс хорошого дріжджового тіста потрібно час, але у вільний день можете порадувати своїх близьких вишневим пирогом, а заморожена вишня дозволить приготувати цей десерт у будь-який час року. Така вишня при розморожуванні дає багато соку, тому в начинку додають крохмаль.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 4 склянки
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 0.66 ч. л.
- Для начинки: –
- Вишня (без кісточки) – 500 гр.
- Вишневий сік – 50 мл
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- картопляний Крохмаль – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Готувати дріжджовий пиріг з замороженої вишнею легко! Замісити тісто простіше за допомогою кухонної техніки, міксером, кухонним комбайном або в хлібопічці. У чашу міксера налийте трохи підігріте молоко і розкришите в нього пресовані дріжджі і розмішайте.
Потім розбийте в чашу 2 курячих яйця, насипте потрібну кількість цукру, солі і ванілі і все ще раз перемішайте.
Потім через сито насипте в миску борошно пшеничне, покладіть м’яке вершкове масло і замісити тісто до щільного стану.
Потім перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню столу і завершіть заміс руками, поки тісто не перестане прилипати до долонь. Можливо, що залежить від якості борошна, доведеться досипати її ще трохи.
Замішане тісто скачайте в колобок, покладіть в миску, прикрийте серветкою і поставте в тепло на 1 годину, щоб воно добре підійшло.
З заздалегідь розмороженої при домашньої температурі вишні злийте сік в окрему мисочку.
Вишню перекладіть на сковорідку, насипте до неї цукор, перемішайте і на маленькому вогні доведіть до кипіння.
У вишневому соку розмішайте потрібну кількість крохмалю. Його тонким струменем перелийте в закипілу вишню, активно перемішайте і після загустіння вимкніть вогонь.
За 1 годину тісто збільшиться в об’ємі втричі. Його трохи обімніть і розділіть на 2 частини. Більшу частину розкачайте в коржик і укладіть в змащену маслом форму для випічки, формуючи високі бортики.
Поверх тіста рівномірно викладіть вишневу начинку.
Менший шматочок тіста розкачайте і ножем зробіть на ньому численні надрізи. Перекладіть цей лист поверх вишневої начинки і пальцями щільно защипайте краю.
Пиріг змастіть збитим яйцем. Випікайте дріжджовий вишневий пиріг в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 50 хвилин.
Готовий пиріг остудіть, вийміть з форми і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!