Густий і ароматний сливово – яблучний джем з ароматом цитруса збереже частинку літа і подарує вам приголомшливий смак. Навіть вприкуску з чашкою чаю він приголомшливий. А ще можна намазати його на бутерброд з свіжого батона або використовувати у вигляді начинки в пиріжках.
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя – 300 гр.
- Яблука – 300 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для готування варення із слив і яблук? Сливи добре промийте і викладіть на паперовий рушник трохи обсохнути. Дістаньте з неї кісточки і розрізати на кілька частин, кожну. Складіть ягоду в каструлю.
Яблука вимийте і зніміть шкірку, а також виріжте у них серцевину. Розріжте на невеликі шматки і покладіть до зливі.
Додайте сік лимона і влийте воду до інгредієнтів.
Поставте каструлю на вогонь і закип’ятити. Зменшіть вогонь і варіть 18 хвилин до м’якості інгредієнтів.
Заглибним блендером перекладіть масу в пюре.
Всипте цукор і повільно перемішайте дерев’яною лопаткою.
Варіть джем на малому вогні 40 хвилин, постійно помішуючи.
Перекладіть готове ласощі в стерильні сухі банки і закупорьте кришками.
Приємного апетиту!
Варення з слив Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок