Густий і ароматний сливово – яблучний джем з ароматом цитруса збереже частинку літа і подарує вам приголомшливий смак. Навіть вприкуску з чашкою чаю він приголомшливий. А ще можна намазати його на бутерброд з свіжого батона або використовувати у вигляді начинки в пиріжках.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Слива синя – 300 гр.
  • Яблука – 300 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для готування варення із слив і яблук? Сливи добре промийте і викладіть на паперовий рушник трохи обсохнути. Дістаньте з неї кісточки і розрізати на кілька частин, кожну. Складіть ягоду в каструлю.

Яблука вимийте і зніміть шкірку, а також виріжте у них серцевину. Розріжте на невеликі шматки і покладіть до зливі.

Додайте сік лимона і влийте воду до інгредієнтів.

Поставте каструлю на вогонь і закип’ятити. Зменшіть вогонь і варіть 18 хвилин до м’якості інгредієнтів.

Заглибним блендером перекладіть масу в пюре.

Всипте цукор і повільно перемішайте дерев’яною лопаткою.

Варіть джем на малому вогні 40 хвилин, постійно помішуючи.

Перекладіть готове ласощі в стерильні сухі банки і закупорьте кришками.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок