Невідомо, чи мають грузини відношення до даного рецептом сливового варення. Ймовірно, насичений аромат спецій і велику кількість горіхів дало привід пов’язати це дуже смачне варення з грузинськими кулінарними традиціями. Як би там не було, кожній господині варто мати пару баночок такий сливово-горіховою солодощі в запасі. За смаком варення нагадує цукерки – насичене, ароматне, з інтенсивними нотами горіхів і кориці.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Волоський горіх – 2 склянки
  • Кориця – 2 палички
  • Імбир мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати варення з слив по-грузинськи? Сливи ретельно промиваємо, плоди з дефектами викидаємо. Обсушуємо сливи і ріжемо кожну навпіл. Виймаємо кісточки.

Очищені сливи покласти в глибокий посуд і засипаємо зазначеною кількістю цукрового піску.

Сливи з цукром залишаємо на кілька годин при кімнатній температурі, щоб виділилося достатню кількість соку. Зручно залишати заготовку на ніч, а вранці продовжити варіння варення.

Після закінчення зазначеного часу ставимо посуд зі сливами на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо протягом трьох-чотирьох хвилин. Знімаємо з плити і даємо масі повністю охолонути. Потім знову нагріваємо і варимо кілька хвилин. Повторюємо дану послідовність ще два рази.

Перед завершальною варінням в варення додаємо очищені волоські горіхи, імбир і палички кориці. Горіхи можна додавати у вигляді великих шматків, а можна подрібнити подрібніше – це справа смаку. Палички кориці рекомендується розщепити уздовж на кілька частин – так кориця віддасть більше аромату.

Доводимо варення з ароматними добавками до кипіння і варимо хвилин п’ять. Потім знімаємо з плити.

Гаряче варення розкладаємо по підготовленим простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути і прибираємо її в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі слив з волоськими горіхами Варення зі слив з корицею Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму