Невідомо, чи мають грузини відношення до даного рецептом сливового варення. Ймовірно, насичений аромат спецій і велику кількість горіхів дало привід пов’язати це дуже смачне варення з грузинськими кулінарними традиціями. Як би там не було, кожній господині варто мати пару баночок такий сливово-горіховою солодощі в запасі. За смаком варення нагадує цукерки – насичене, ароматне, з інтенсивними нотами горіхів і кориці.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Волоський горіх – 2 склянки
- Кориця – 2 палички
- Імбир мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з слив по-грузинськи? Сливи ретельно промиваємо, плоди з дефектами викидаємо. Обсушуємо сливи і ріжемо кожну навпіл. Виймаємо кісточки.
Очищені сливи покласти в глибокий посуд і засипаємо зазначеною кількістю цукрового піску.
Сливи з цукром залишаємо на кілька годин при кімнатній температурі, щоб виділилося достатню кількість соку. Зручно залишати заготовку на ніч, а вранці продовжити варіння варення.
Після закінчення зазначеного часу ставимо посуд зі сливами на плиту і доводимо вміст до кипіння. Варимо протягом трьох-чотирьох хвилин. Знімаємо з плити і даємо масі повністю охолонути. Потім знову нагріваємо і варимо кілька хвилин. Повторюємо дану послідовність ще два рази.
Перед завершальною варінням в варення додаємо очищені волоські горіхи, імбир і палички кориці. Горіхи можна додавати у вигляді великих шматків, а можна подрібнити подрібніше – це справа смаку. Палички кориці рекомендується розщепити уздовж на кілька частин – так кориця віддасть більше аромату.
Доводимо варення з ароматними добавками до кипіння і варимо хвилин п’ять. Потім знімаємо з плити.
Гаряче варення розкладаємо по підготовленим простерилизованным банкам і закриваємо сухими стерильними кришками. Даємо заготівлі повністю охолонути і прибираємо її в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення з слив п'ятихвилинка Варення зі слив з волоськими горіхами Варення зі слив з корицею Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму