Угорка – один з найпоширеніших сортів слив. Вони користуються такою популярністю через свою крупності і насиченості смаку. Джем із слив угорка нескладний у приготуванні і при цьому завжди виходить дуже соковитим, ароматним і густим. Він обов’язково сподобається всій родині.
Інгредієнти: на 1 л.
- Борошно – 350 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Щавель – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати варення з слив угорка легко! Сливи перебираємо від гілочок і іншого сміття.
Моєму сливи під проточною водою, трохи просушуємо їх на кухонному рушнику. Розрізаємо сливи навпіл і витягаємо з них кісточки.
У великий таз викладаємо спочатку шар злив угорка, засипаємо його цукром, потім знову шар – сливи, шар – цукор. Повторюємо ці дії, поки не закінчаться фрукти та цукор. Залишаємо все так на 5 годин, щоб сливи пустили сік.
Після ставимо сливи, пустили сік, на невеликий вогонь, доводимо масу до кипіння, варимо 5 хвилин, при необхідності знімаючи піну. Залишаємо джем остигати на 5 годин.
Повторюємо варіння і наполягання варення зі слив угорка ще 2 рази.
Банки і кришки стерилізуємо. Готовий джем після 3 варіння розливаємо по підготовленим банкам, закочує їх. Зберігаємо джем із слив угорка в підвалі або льосі до запитання. Приємного зимового чаювання!
Джеми