Перед вами рецепт джему з червоної смородини без кісточок – дуже яскравого і смачного ласощі. Десерт має приємну кислинку і виходить без нудотно солодощі – це досягається за рахунок правильного співвідношення ягід і цукрового піску. Такий джем зможе здивувати близьких і гостей своїм ніжним і гармонійним смаком.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Червону смородину необхідно перебрати, видалити гілочки і листя, а також всі зіпсовані ягоди. Після цього промиваємо смородину під проточною водою.

Очищені і промиті ягоди перекладаємо в ємність, у якій буде готуватися джем. Проварюємо ягоди на середньому вогні, але не доводимо до кипіння.

Як тільки ягоди стали м’якими і гарячими, знімаємо ємність з вогню і товкачкою розминаємо смородину.

Після цього отриману ягідну масу необхідно перетерти через сито, зручніше це робити невеликими порціями.

що Залишилися після перетирання кісточки перекладаємо в марлю і віджимаємо. Вичавлений сік вливаємо до решти ягідної маси.

В ємність з соком червоної смородини всипаємо половину від необхідної кількості цукрового піску.

Перемішуємо і варимо на сильному вогні до закипання.

Як тільки ягідна суміш закипить, вимикаємо газ і всипаємо залишився цукровий пісок.

Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки повністю не розчиняться цукрові кристали.

Після цього гарячий джем відразу ж розливаємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками. До повного охолодження перевертаємо банки шийкою вниз, потім ставимо на зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам чаювання!

Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Повидло з червоної смородини Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму