чи Можливо приготувати джем з червоної смородини, не вдаючись до термічної обробки? Можливо! Перед вами спрощений рецепт приготування цієї страви. Джем з червоної смородини дуже корисний, а його кисло-солодкий смак доведеться по душі багатьом. Краще смачного десерту в раціоні може бути тільки смачний і одночасно корисний десерт!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати джем з червоної смородини без варіння просто! Ягоди перебираємо, видаляємо всі гілочки і листочки. Після цього пересипаємо червону смородину в друшляк і ретельно промиваємо під проточною водою.

Потім ягоди занурюємо в блендер, додаємо цукровий пісок і все подрібнюємо в яскраву рідку суміш. Робити це зручніше частинами.

Отриману масу накриваємо рушником і залишаємо на 3 години для настоювання. Періодично перемішуйте ягідну суміш, необхідно домогтися повного розчинення цукрових кристалів.

В стерилізовані банки переливаємо джем з червоної смородини.

Потім розрізаємо пергамент на шматочки, які за розміром будуть трохи більше, ніж горловина банок. Накриваємо банки пергаментним папером і потім закриваємо їх кришками.

Використання пергаменту допоможе зберегти приготоване ласощі, як можна довше свіжим. Зберігати таке ласощі краще в холодильнику.

Приємного вам чаювання!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джеми Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму