Незвичайний джем з червоної смородини і апельсина стане приємним доповненням до чаю і домашній випічці. Апельсини можна використовувати разом з цедрою, а щоб варення не горчило, потримайте фрукт трохи в морозилці.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Смородина червона – 1 кг
- Апельсин – 500 гр.
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з червоної смородини з апельсином. Червону смородину переберіть, зніміть ягоди з гілочок, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Потім пропустіть ягоди через м’ясорубку.
Апельсини вимийте, наріжте на шматочки і видаліть кісточки. Апельсини також подрібніть в м’ясорубці.
У велику миску перекладіть пюре з смородини і апельсина, засипте цукром. Всі інгредієнти ретельно перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб виділився сік і розчинився цукор. За цей час кілька разів перемішайте ягідну масу.
Перекладіть суміш в каструлю, поставте на вогонь, варіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте джем ще 10 хвилин, періодично помішуйте і знімайте ложкою піну.
Розкладіть гаряче варення з сухим стерилізованим банкам, загорніть їх. Завдяки пектину, який міститься в ягодах смородини, після остигання джем загусне.
Приємного апетиту!