Якщо ви не знаєте, що приготувати з червоної смородини на зиму, настійно рекомендую зварити джем з желатином. Рецепт смачного джему простий до непристойності, а в результаті виходить смачне ласощі, багата великою кількістю корисних вітамінів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Смородина червона – 1.5 кг
- Желатин харчовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування джему з червоної смородини з желатином на зиму? Червону смородину переберіть, очистити від гілочок і ретельно вимийте під проточною водою. Дайте ягодам стекти, виклавши їх у друшляк або сито, або обсушіть, поклавши їх на чисте кухонний рушник.
Вимиті і обсушені ягоди червоної смородини пропустіть через м’ясорубку, соковижималку, кухонний комбайн або подрібніть блендером.
Отриману ягідну масу протріть через дрібне сито.
Ягідне пюре перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість цукрового піску і желатину. Залиште приблизно на 10-15 хвилин, щоб желатин добре набух.
поставте Каструлю на повільний вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і відразу ж зніміть з вогню.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими.
З допомогою ополоника і воронки акуратно розлийте смородиновий джем по стерильним банкам.
Гарячі банки з джемом з червоної смородини з желатином добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. Залишки смородинового варення можна пробувати після повного остигання.
Приємного насолоди!
Джем з червоної смородины Джем-желе з червоної смородини Джеми Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Повидло з червоної смородини