Червона смородина – дуже корисна ягода, а крім того і неймовірно смачна. Джем з червоної смородини стане справжнім джерелом вітамін на зиму. А приготувати його можна за лічені хвилини!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Як приготувати джем з червоної смородини за 20 хвилин? Ягоди смородини добре промиваємо водою і даємо їй повністю стекти через друшляк.

Перекладаємо їх у каструлю, засипаємо цукром і розмішуємо 5-7 хв., перетираючи при цьому ягоди в кашу.

Ставимо червону смородину на плиту і після кипіння, варимо ще 10 хв.

Розкладаємо джем в стерилізовані банки і закатуємо кришечками. Перевертаємо банки догори дном і даємо їм охолонути при кімнатній температурі. Потім можна ставити джем в холодильник або інше прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джеми Желе з червоної смородини без желатину Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму