Всім відомо, що термічна обробка знищує вітамін С, а так хочеться зберегти на зиму максимальну користь ягід. Цей варіант заготовки без варіння дуже вам сподобається ще і швидким приготуванням і при тому цей джем виходить дуже ароматним і смачним. Приготуємо його без кісточок та шкіри, що додасть ласощів прозорість і ніжну структуру.
Інгредієнти: на 2 л.
- чорна Смородина – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Як почати готувати джем з чорної смородини без варіння? Смородину переберіть, ретельно промийте, при наявності присохлого сміття – замочіть ягоду в холодній воді.
Викладіть її в друшляк, щоб стекла вода.
Пропустіть смородину через м’ясорубку для отримання ягідного пюре.
Протріть кашку крізь сито, щоб видалити кісточки і шкуру.
рідку масу Перелийте в каструлю і нагрівайте, всипте цукор, добре розмішайте. Погрійте ще трохи, щоб розчинився цукор і вимикайте вогонь.
У підготовлені стерильні банки складіть джем, загорніть прокип’яченими раніше кришками.
Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини склянками Варення з чорної смородини через м'ясорубку Джем з чорної смородини Чорна смородина без варіння протерта з цукром Чорна смородина протерта з цукром